Trash’ure Taarten – Belangrijk dat iedereen (h)eerlijk kan genieten.

Jeanne van Ittersum

Trash’ure Taarten

https://trashuretaarten.nl/

Trash’ure Taarten is in 2018 opgericht door Anton van Kooij, Bram Swartjes en Jeanne van Ittersum. De oprichters vinden het belangrijk dat iedereen (h)eerlijk kan genieten. Je kan op deze manier de wereld verbeteren door taart te eten. Dat is hard nodig, want we gooien wereldwijd zo’n 30% van ons voedsel weg en dat is hartstikke zonde.

Bezoek de social media pagina van: Jeanne van Ittersum

Wist je dat in Nijmegen een bakkerij staat, die voedselverspilling tegengaat en waar vluchtelingen werken?

Trash’ure Taarten bakt de hele week de duurzaamste en (h)eerlijkste banketproducten, die allemaal gemaakt zijn van fruit wat anders zou worden weggegooid. Kleine peren, grote aardbeien en te dunne worteltjes, ze worden allemaal verwerkt tot traktaties! In de bakkerij werken mensen die o.a. wegens hun taalachterstand lastig aan passend werk in Nederland kunnen komen. Deze mensen krijgen het banketbakkers vak aangeleerd om zo financieel onafhankelijk te worden van uitkeringen. In de keuken wordt zo veel mogelijk Nederlands gesproken, of je nou een beginner bent of een al wat meer gevorderde spreker. Gezamenlijk wordt er wekelijks voor honderden mensen taart en ander banket gemaakt.

Klanten van Trash’ure Taarten zijn horeca, events en mensen thuis in en rondom Nijmegen, maar ook veel bedrijven vanuit heel Nederland kopen relatiegeschenken bij de bakkerij in. Hiervoor zitten mooie producten in het assortiment, zoals een Sinterklaasletter van speculaas en geredde worteltjes of fruitbonbons om te versturen naar medewerkers thuis. Hier hebben we de afgelopen jaren  duizenden exemplaren van verkocht en heel veel leuke reacties op gehad. Want zo kunnen veel vluchtelingen geholpen worden en veel verspilling worden tegengegaan.

Steeds meer bedrijven willen verantwoord lekkers op de menukaart hebben staan of aan hun medewerkers een cadeau met een verhaal geven. Daarvoor ben je bij Trash’ure Taarten op het juiste adres. Zo wordt er niet alleen verspild fruit in de taarten gebruikt, maar zijn alle producten ook nog eens 100% plantaardig en komen ecologische ingrediënten, zoals noten en granen, uit Gelderland. Mensen vinden dit heel erg leuk, want je hebt gelijk een goed verhaal voor bij de koffie of vergadering!

Voedselverspilling tegengaan is niet het enige duurzame wat we doen. Wij letten bij ons hele productieproces en alles wat we doen op de duurzaamheid ervan. Zo is al ons gebak plantaardig en komen ingrediënten, zoals noten en granen uit Gelderland, op nog geen 20 kilometer bij onze bakkerij vandaan! Ze zijn ook ecologisch geteeld. Bezorgen doen we helemaal elektrisch en op groene stroom van Nederlandse bodem en elk verpakkingsmateriaal wordt helemaal onder de loep gelegd of het niet nóg duurzamer kan.

Wil jij ook eens de wereld verbeteren door taart (of iets anders lekkers) te eten? Neem dan contact met ons op! Bestellen is eenvoudig en alles wordt gratis bezorgd in een straal van 10 km rondom Hatert.

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs