Beij Ons – Bourgondisch genieten bij de pubquiz

Rosmarijn Raanhuis

Beij Ons

https://proeflokaalbeijons.nl/

Samen met je partner werken is fijn en intensief. Wij doen alles samen en kennen elkaar door en door. Het is mooi om dit samen te doen want samen sta je sterker, zowel privé als zakelijk. Onze kinderen groeien echt op in de kroeg, heerlijk om te zien!

Bezoek de social media pagina van: Rosmarijn Raanhuis

Na bij heel wat horecazaken gewerkt te hebben, kreeg ik toch de drang om iets voor mezelf te gaan doen. Samen met mijn partner Jean-Paul zijn we ervoor gegaan, we zijn voor 8 maanden naar Frankrijk gegaan om daar een camping te beheren. Hier ontstond het plan, iets voor onszelf, al onze eigen ideeën in een mooie zaak stoppen, precies zoals je het zelf wil en hebt bedacht. Aangezien we zelf in Nijmegen-Oost wonen moest het wel ergens hier zijn. We wilden een café oprichten die de gezelligheid van een bruine kroeg combineert met de kwaliteit van een goed eetcafé. Het is een informele plek geworden met een laagdrempelige sfeer waar je gezellig kan zitten. Het spreekt een breed publiek aan; van de buurtbewoners tot aan de studenten, voor ieder wat wils dus!  

 

Proeflokaal Beij Ons zit midden in een wijk. Veel bezoekers die wij krijgen zijn mensen die zelf ook in de wijk wonen. Dit maakt het een gezellige plek want ons kent ons. Toch is het ook een leuke plek voor de studenten die normaal gesproken de stad in gaan om wat leuks te doen of eten. De pubquiz is een gezellige en leuke activiteit en betaalbaar voor iedereen.

Iedere dinsdagavond is er een pubquiz bij Beij Ons. Ik werkte voorheen in café de Nieuwe Maan in de Grote Straat. Hier werd de quiz voor het eerst, van heel Nijmegen, georganiseerd. Toen de café Nieuwe Maan dichtging, hebben wij de quiz eigenlijk ‘overgenomen’. Hetzelfde concept en dezelfde quizmaster en dat nu al 10 jaar lang. Het is altijd reuze gezellig tijdens de quizzen en de fanatieke spelers maken het extra leuk. Af en toe is er een thema quiz die, bijvoorbeeld, aansluit op de actuele feestdagen. De pubquizzen zorgen ervoor dat Proeflokaal Beij Ons z’n unieke karakter behoudt en z’n gezellige kroeg sfeer.  

 

Daarnaast houden wij van speciaalbier, er is namelijk zoveel moois op dit gebied! We vinden het dus belangrijk dat we een betaalbaar ruim assortiment hebben in speciaalbier. Het is echt een toevoeging voor het café en het biedt voor ieder wat wils. We proberen zoveel mogelijk flesbieren onder de €5,50 aan te bieden. Helaas zijn de prijzen erg gestegen en dus ook voor ons. Maar we vinden het belangrijk dat het voor de gasten toegankelijk is om verschillende dingen te kunnen proeven en proberen. Samen met onze lekkere snacks kan je dus genieten van de ruime keuze aan speciaalbieren! Wat zou ik de mensen aanraden om dan te eten en drinken bij Beij Ons? Ik zou beginnen met de Pomodorisoep en hierna zou ik heerlijk gaan genieten van de spareribs. Qua drinken heb ik meerdere favorieten: een heerlijke Helse Engel van brouwerij de Hemel van het vat, een glas Faubel van JP Vinken of een heerlijk glas Portugese huiswijn van Delicia. Kom jij ook eens beij ons langs? 

 

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs