Basic Theory – fine fermented foods

Do Bongers

Basic Theory Ferments

https://www.basictheoryferments.nl/

Door natuurlijke fermentatie transformeren wij rauwe groenten en fruit in verantwoorde, gezonde en verrukkelijke producten. Wij geloven dat de magie van fermentatie niet alleen smaakvol eten en drinken creëert voor in de vrije tijd, maar dat het de wereld een duurzamere en gezondere plaats maakt.

Bezoek de social media pagina van: Do Bongers

“Wie is Basic Theory? De eigenaar en oprichter is Do Bongers. Haar weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen. Na drie jaar wilde bieren in houten vaten maken, wilde ze meer technische know how over het fermentatieproces, meer ervaring in het brouwersvak en meer kennis en meer uitdaging opdoen. Daarom verliet ze Nijmegen en ging naar Schotland om een hoofdbrouwersbaan aan te gaan bij Fierce Beer in Aberdeen. Om haar kennis te verbreden studeerde ze ook aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en ze won met haar bierrecepten in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en ze werd notabene de eerste vrouwelijke ‘Brouwer van het jaar’; de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland! In Schotland heeft ze zichzelf thuis aangeleerd haar technische brouwerskennis toe te passen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ze wilde met haar kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist.

Terug in Nederland is ze het bedrijf daadwerkelijk gestart in de Honig in Nijmegen. Hier is Basic Theory gegroeid tot het huidige assortiment van 4 producten; KimchiDo, Sexy Sauerkraut, Curried Kraut en Purple Powers. En tot een merk wat bij een groot deel van de Nijmeegse horeca een plekje op de kaart heeft bemachtigd, zelfs door de sterrenchefs van de Nieuwe Winkel is het gebruikt! Nadat werd aangekondigd dat de Honig deels plat moest, heeft ze een nieuwe plek gevonden in Beers, Noord-Brabant, van waaruit nu heel Nederland via de Hanos wordt beleverd! In Beers werkt ze met versterking, namelijk met rechterhand Myrthe de Jong en kantoorhond Branco.

Maar wat doen we nu eigenlijk? Door natuurlijke fermentatie transformeren wij rauwe groenten en fruit in verantwoorde, gezonde en verrukkelijke producten. Fermentatie gebruikt microben (gezonde bacteriën, gisten of schimmels) om de componenten van een product te transformeren. Het maakt groentes verteerbaar zonder ze te koken, wat ervoor zorgt dat alle vitamines achterblijven en ook beter in je lichaam worden opgenomen. Daarbij verlengt het de houdbaarheid en, last but not least, versterkt en verbetert het de smaak. Ook ontvang je een goede dosis probiotica. Fermentatie wordt al eeuwen gebruikt om voeding te conserveren. Uitzonderlijk lekker en mega gezond dus!

Wij geloven dat de magie van fermentatie niet alleen smaakvol eten en drinken creëert, maar dat het de wereld een duurzamere en gezondere plaats maakt. We willen mensen inspireren meer heerlijke gerechten te maken met onze producten. En om groentes die overblijven nooit meer weg te gooien, maar in plaats hiervan te fermenteren. Onze missie is het maken van heerlijke gezonde voeding van een verantwoorde bron. Al onze producten zijn met onze eigen handen gemaakt, afgevuld en gelabeld. Wij geven om onze groenten, ons personeel en de toekomst – dat proef je.

Bij Basic Theory geloven we dat de zin van het leven is ontdekken waar je goed in bent en het doel van het leven is dit te gebruiken om andere mensen te helpen. Basic Theory betekent hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.”

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs