Stichting Hen & Co. – Het Greenhouse voor de kip en haar ei

Stichting Hen & Co

Stichting Hen & Co.

www.stichtinghenenco.nl

duurzaam kippenhok greenhouse
Mijn naam is Tijn Walterbos en samen met Phillip Broere heb ik een enorm gave visie: we geloven namelijk in de kip en het ei! Voor sommigen is dit de vraag naar de oorsprong van het leven, voor ons klinkt het als een duurzame uitdaging. Er schuilt namelijk een hele bijzondere wereld achter dit duo!

Bezoek de social media pagina van: Stichting Hen & Co

Ik zal me even verder voorstellen: ik kom uit een bourgondisch gezin en werk al jarenlang in de horeca. Ik heb de horeca op veel plekken geproefd, wat natuurlijk veel prikkels geeft. Het bewust omgaan met producten en de oorsprong daarvan, heeft mij enorm geboeid. Op een moment op reis, samen met een goede vriendin, kwam ik op een goed idee. Het idee om een circulaire vorm tussen mens, afval, voeding en dierenwelzijn te creëren. Zo ontstond het Greenhouse van Hen & Co. De samenkomst van de kip, het ei, de natuur en de mens.

Stichting Hen & Co. gaat lokale en regionale projecten ontwikkelen om een actieve bijdrage te leveren aan het herstellen van de balans tussen mens, dier en natuur.

Het Greenhouse van Hen & Co is ontstaan vanuit de interesse in culinair eten, het dierenwelzijn en het milieu. De kip, een veelzijdig dier, heeft de perfecte functie en oplossing voor een maatschappelijk doel. Het Greenhouse is een plek waar circulair voedsel wordt gebroeid, afval wordt hergebruikt en voedzame producten uit voortkomen. Hen & Co. nodigt de consument in de stad uit om kennis te maken met de kip en zijn ei.

Een plek waar de kippen vrij en gelukkig kunnen leven: dat biedt ons Greenhouse. De kippen worden gehouden met een volledige afstemming op hun behoeften en leggen in ruil gezonde eieren. Onze etensresten worden gebruikt voor de kippen, vogels en wormen. Om de cirkel rond te maken wordt de vruchtbare mest van de kippen en het compost van de wormen weer gebruikt voor de planten.

Het Greenhouse heeft het houden van kippen en moestuinen geïntegreerd. Buiten groeien planten, kruiden en mos. Het Greenhouse heeft zonnepanelen op het dak, een verticale moestuin, een ecosysteem dat via een app te besturen is en er is natuurlijk een speeltuin en een broedplaats voor de kippen. Daarnaast zijn er wormen- en insectenhotels en vogelhuisjes en is er ook de mogelijkheid tot de plaatsing van een bijenkast aan de buitenkant.

Wij zijn natuurlijk enorm enthousiast over dit onderwerp. Jij inmiddels ook? Om je eigen beleving te hebben met dit geweldige ecosysteem, is het mogelijk om je eigen Greenhouse aan te schaffen. Bij aanschaf van je Greenhouse wordt het niet alleen eenvoudig en leuk om moestuinen en kippen te houden, maar stimuleer je ook het essentiële leven van insecten en vogels in de stad. Daarnaast willen wij onze duurzame impact vergroten door niet alleen op particulieren te focussen, maar ook op scholen, zorginstellingen, ondernemers en horecagelegenheden. Zo dragen ook zij hun steentje bij en ontstaat er individueel bewustzijn voor een meer duurzame en diervriendelijke wereld.

Wilt u graag meer informatie over ons product? Neem dan vrijblijvend contact op met Hen & co of kijk op www.stichtinghenenco.nl. Volg ons natuurlijk ook op sociale media om alle nieuwe ontwikkelingen van onze stichting te volgen.

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs