Gelukkige Groentes x Koken aan de Waal

Sam Emons & Maarten Mulders

Gelukkige Groentes

www.gelukkigegroentes.nl

Gelukkige Groentes is een pluktuin waar gedurende het seizoen voor vaste leden een assortiment van meer dan 50 groentes en 10 kruiden groeien. Hiermee bieden wij inwoners in de omgeving van Malden en Nijmegen de kans om niet alleen verse en smaakvolle groentes te eten, maar dus ook te zien hoe dit gebeurd en wat hiervoor nodig is. Onze tuin ligt aan de Hatertseweg (Malden) tussen Nijmegen en Malden in.

Bezoek de social media pagina van: Sam Emons & Maarten Mulders

Met veel plezier kondigen wij onze samenwerking met @kokenaandewaal aan. Rob en Wendy runnen al geruime tijd een kookschool waar je terecht kunt om jezelf culinair te ontwikkelen.
Rob benaderde ons een tijdje geleden nadat een van zijn cursisten hem vertelde over onze voedselgemeenschap. Tijdens een kennismaking op de tuin realiseerde we ons al snel dat onze visie op voedsel en voedselproductie in een lijn ligt. We staan voor eerlijke en gezonde producten uit bij voorkeur een korte keten waar veel betrokkenheid is tussen consument en producent. Niet alleen omdat dit beter is voor onze planeet maar ook omdat dit gezonder is voor de mens zelf. We kunnen elkaar hier natuurlijk mooi aanvullen aangezien wij de duurzame groentes kunnen telen en Rob daar vervolgens prachtige dingen mee kan doen. De slogan van Koken aan de Waal is dan ook niet voor niets ‘Een mooi ingredient, maakt een mooi moment.’

Rob ziet het als zijn rol om vanuit zijn positie als chef-kok bij te dragen in de transitie naar een duurzame en korte voedselketen. Dit doet hij door je een aantal basis kookvaardigheden mee te geven zodat je zonder recept en met de groentes welke je beschikbaar hebt in eigen (pluk)tuin toch prachtige & smaakvolle gerechten op tafel kunt zetten. Zijn eigen kookworkshops beginnen dan ook altijd in de eigen moestuin.

Onze samenwerking houdt o.a. in dat Rob vanaf volgend jaar ook als aandeelhouder mee zal oogsten van onze tuin voor zijn workshops, wij zullen zijn recepten wekelijks meesturen in onze oogstmail en zullen wat er in onze tuinen staat dan ook op elkaar afstemmen. Daarnaast gaan we kijken hoe we de leden van onze pluktuin kennis kunnen laten maken met de kook vaardigheden en kneepjes om zonder recepten te leren koken en toch heerlijke en gezonde gerechten op tafel te zetten. Deelname aan een pluktuin wordt volgens ons namelijk nog leuker wanneer je pas op de tuin beslist wat je gaat eten! Dan is het ook makkelijker om te koken met wat er voorhanden is aan groentes op de tuin en bespaart het de tijd die je besteed in de kookboeken.

Wij zien uit naar een vruchtbare en zeer smaakvolle samenwerking!

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs