Streekbakker Jorrit

Jorrit

Streekbakker Jorrit

www.streekbakkerjorrit.nl

Als kleine jongen van acht jaar mocht ik met bakker Jos mee brood bezorgen in de wijk. Ik was gek op de geur van het brood. Toen wist ik het al, ik word bakker. En ik geniet er nog steeds van. Ik houd van de eenvoud van een goed gebakken brood. Hiervoor zijn alleen meel, water, een beetje zout en liefde nodig. Die liefde zie je in het werken met zuiver graan, gemalen op de steen van een molen. Die zie je in de keuze voor zuurdesem. Hedendaags probeer ik mij steeds meer bezig te houden met bewuste producten. Zo ontstaat dat mijn brood duurzaam en zelfs diervriendelijk is.

Bezoek de social media pagina van: Jorrit

Recent vond dierendag plaats. Een onderwerp om bij stil te staan, vooral bij de manier hoe wij omgaan met dierlijke producten. Hoe vertaal ik dat naar mijn product en passie, dat was een vraag die ik mijzelf stelde. Ik heb een hele week ingericht om hier aandacht aan te besteden.

‘VEGAN ALERT’!, want dat is zeker mogelijk in mijn bakkerij. Eigenlijk kun je het eerder ‘plantaardig’ noemen.  In de week van dierendag heb ik een week lang brood gebakken waarbij geen dierlijk product gebruikt is. De reacties waren geweldig! Ik gebruik dan dus geen roomboter, eitje of melk. Ik was enorm benieuwd of mijn klanten dat zouden proeven. Los van dat het kaasbroodje niet aanwezig was, had eigenlijk niemand door dat er een verandering in mijn recept had plaatsgevonden. Daar werd ik enorm enthousiast van!

Kijk, inmiddels ben jij volgens mij ook enorm enthousiast over dit onderwerp! Dan lijkt het mij fijn om deze passie samen te delen met jou. Ik bied hiervoor een cursus aan. Een manier om het biologische en op diervriendelijke wijze in aanraking te komen met het bakkers vak. Er wordt gewerkt in een kleine groep van vijf of zes deelnemers. Persoonlijke aandacht is belangrijk, zodat je naar huis gaat met de vaardigheden om zelf brood te bakken. De workshops en cursussen vinden plaats bij Streekbakker Jorrit op Thijmstraat 119 in Nijmegen.

Neem voor ons assortiment en informatie contact op via post@streekbakkerjorrit.nl of 024 737 0483

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs