Delicia wijnen – Wijnproeverij met een twist

Gil Xavier

Delicia wijnen

www.delicia-shop.nl

Werken met wijn werd bij Gil met de paplepel ingegoten. Zijn vader was wijnimporteur en de 14e jarige Gil hielp graag mee op de zaterdagen. Jaren later toen zijn vader al gestopt was begon het te kriebelen om hier zelf een bedrijf in te starten. Zijn broer Joël werd zijn vennoot en de onderneming Delícia was in 2009 geboren. Eerst was Delícia een kleine winkel, maar er werden steeds meer leveringen gedaan aan de horeca. De broers besloten de winkel te sluiten om meer de focus te leggen op de horeca. Wijnen verschijnen en verdwijnen van de kaart en soms blijven er daardoor wat dozen over die ineens nergens terecht kunnen. Hierdoor ontstonden de uitverkoop evenementen die gekoppeld zijn aan een proeverij. Het proeven is belangrijk, want daardoor weet je wat je koopt.

Bezoek de social media pagina van: Gil Xavier

Sale / Proeverij

Het eerste type proeverij is een sale. Je proeft de wijnen die je wilt proeven en je koopt wat je wilt kopen. De locatie is de wijnopslag. Met een paar tafeltjes, stoeltjes en kaarsjes maak je het toch al snel gezellig. Er is een bar en als er vragen over de wijn zijn dan kan Gil je altijd helpen. Zie het al een pop-up winkel met de mogelijkheid tot proeven. Verder zijn de wijnen aantrekkelijk geprijsd, want weggooien is zonde. Delícia gooit bijna niks van de voorraad weg doordat deze proeverijen altijd goed bezocht worden en dat is natuurlijk fijn. Mocht je de wijnen niet meteen mee naar huis kunnen nemen dan is er altijd een mogelijkheid om het te laten bezorgen. In Nijmegen gebeurt dat zoveel mogelijk met de bakfiets. Beter voor het milieu en beter voor de gezondheid.

Proeverij / Veiling

Het nieuwste concept is een proeverij die gekoppeld is aan een veiling. Dit is meer een avondje uit. Deze type proeverijen duren ongeveer 2 uur. Je proeft 8 tot 10 verschillende wijnen. Wit, rosé, rood en eventueel een dessertwijn of port. De veiling is net iets anders dan je gewend bent, de meeste wijnen worden omlaag geveild. Je hoort eerst de originele winkelwaarde en dan gaat het bedrag steeds meer naar beneden. Totdat de flessen op zijn of niet worden verkocht. Tussendoor worden wijnen die in het assortiment blijven ook geveild op de normale manier. Naast de veiling wordt er ook een prijs verloot. Tussen het proeven door is er alle gelegenheid om bij te kletsen of je aantekeningen goed op te schrijven. Voor de deelname wordt een klein symbolisch bedrag gevraagd, Het concept wordt goed ontvangen en de plannen zijn om dit vaker te doen. Hou de sociale media in de gaten of geef je op voor de nieuwsbrief als je mee wilt doen.

Proost!

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs