Wijnbar Wijn bij Arentz

Wijn bij Arentz

Wijnbar Wijn bij Arentz

www.wijnbijarentz.nl

In oktober 2018 opende wijnbar Wijn bij Arentz de deuren. Wijn bij Arentz is een knusse wijnbar met een groot en deels verwarmd terras. In 2020 zijn ze door wijntijdschrift Perswijn uitgeroepen tot wijnbar van het jaar! Wijn bij Arentz heeft een groot assortiment aan wijn. Zo worden er ruim vijfentwintig wijnen per glas geschonken en zelfs meer 500 per fles.

Bezoek de social media pagina van: Wijn bij Arentz

Wijnproeven
Als je wijn (analytisch) gaat proeven zijn er vier stappen die je kunt nemen. Te weten: kijken; ruiken; proeven en de conclusie. Zo kun je bijvoorbeeld aan de kleur van de wijn al wat ontdekken over de wijn. Een lichtere witte wijn duidt vaak op jongere wijn die geen houtopvoeding heeft gehad, terwijl diep goudgeel vaak duidt op een oude(re) of op hout opgevoede wijn. Wist je dat door te walsen er lucht bij de wijn komt en daardoor de aroma’s meer vrij komen? Hierdoor kun je dus meer ruiken. En als je gaat proeven kun je dat het beste doen door een slok te nemen en wat lucht mee te nemen – een beetje slurpen dus – en het vervolgens goed in je mond rond te laten gaan. Lucht en warmte van je mond zorgen ervoor dat je meer proeft!

Aan de hand van het bovenstaande zou je conclusies kunnen verbinden. Zoals: is het een goede wijn? Heeft de wijn veel complexiteit, lengte, intensiteit en typiciteit? De belangrijkste conclusie voor de plezierdrinker is natuurlijk: vind ik het lekker?! Lekker is natuurlijk persoonlijk, en dat kan een wijn zijn met eenvoudig drinkplezier tot serieuze wijnen waar je echt rustig van moet nippen.

Meer weten?
Er schuilt natuurlijk nog veel meer achter wijn en wijnproeven. Meer weten? Bij Wijn bij Arentz kun je iedere week genieten van wijnproeverijen. Proeverij ‘rondje kaart’ bijvoorbeeld, waarbij je vijf halve glazen van de wijnkaart proeft, met mousserende, witte en rode wijn inclusief achtergrond informatie. Of de wekelijks wisselende proeverijen met een specifiek thema, zoals één druif of gebied. Riesling Grosses Gewächs, drie keer Toscane, Port met kaas, noem maar op!

Blijf op de hoogte
Volg ons via instagram @wijnbijarentz en blijf op de hoogte van onze specials en proeverijen.

Deel dit bericht op jouw social media

Geef een reactie

Bekijk ook mijn andere blogs